Recolzem la Flor de Maig!

Flor de maigEl franquisme la va expropiar, el POBLEnou la reCOOPERA.

#FlorEnPerill

La Flor de Maig va ser, des del segle XIX, un espai d’autoorganització popular, seu d’una gran cooperativa i centre cultural i lúdic. Els treballadors del Poblenou la van crear com a resposta a les injustícies del capitalisme, treballant per una economia autogestionada i al servei del poble. El somni d’aquells obrers va quedar estroncat quan el franquisme, al guanyar la guerra, va desvirtuar aquell esperit i va acabar traspassant la propietat a una família feixista.

Després de ser oberta a partir de la transició com a Ateneu Popular i tancada altra vegada per l’Ajuntament de Barcelona el maig de 2012, els veïns i veïnes organitzades del barri la vam alliberar el 20 d’octubre del mateix any, per tornar a recuperar l’empelt d’aquells cooperativistes. Vam entrar-hi desobeint les seves lleis injustes, imposades per un ordre pervers, que neguen la memòria col·lectiva que ara estem compromesos de recuperar.

Vam entrar-hi per omplir-la de vida i fer-la lloc de trobada, per crear noves formes d’organització, assembleàries, transformadores, col·lectives.Vam entrar-hi per plantar cara a l’estafa generalitzada que el gran capital ha orquestrat contra totes nosaltres, al que volen anomenar crisi per eludir responsables.

La Flor de Maig és i serà del Poblenou, tal i com era quan va néixer fa 123 anys. Però, la propietat vol que aquest espai, que forma part del catàleg del Patrimoni Històric de la ciutat, sigui d’us privat i, per això, ens vol portar el dia 30 de gener per tercera vegada en aquest any i mig davant els tribunals. El nostre únic delicte, retornar un espai pels seus legítims amos: el poble del Poblenou. La nostra força, la que surt de l’esperit lliure que crea cultura popular, la cultura que allibera les nostres vides i transforma la nostra societat injusta. I la nostra eina, la complicitat entre totes i la solidaritat de tot un barri.

El Franquisme la va expropiar, el POBLEnou la reCOOPERA
La Flor de Maig és del barri!

_______________________________________________

És per això que els propers dies estarem lluitant, com portem tot l’any, però aquest cop demostrarem la força de tot un barri, de tot un poble, el Poblenou.

Aquest dijous es va celebrar  l’Assemblea General. Participa de les activitats que tenim preparades per la setmana que vé a les concentracions: dimarts 28 davant de la Seu del Districte de Sant Martí a les 18.00h i el 30, dia del Judici que decidirà el futur de la Flor, a la Ciutat de la Justícia a les 11.30.

La solidaritat és la tendresa dels barris.

Entre totes defensem els espais ocupats i autogestionats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s